Над 200 бойци на лагер във Варна (СНИМКИ)

За първи път в България гостува смятаният за най-голяма легенда в муай-тай Самарт Паякарун

Над 200 бойци на лагер във Варна (СНИМКИ)
В зали „Младост“ при ДКС се провежда най-големият лагер по кик-бокс и муай-тай за годината.
 
 
За първи път в България гостува смятаният за най-голяма легенда в муай-тай Самарт Паякарун, който пристигна в страната ни по покана на Българската конфедерация по кик-бокс и муай-тай.
 
 
Самарт Паякарун е жива легенда в този спорт. Роден е през 1962 г. в Бакпрапонг, Тайланд, и е многократен шампион на Lumpinee стадион в 4 различни категории. Много харесван и обичан от всички любители на муай-тай по цял свят заради своя уникален стил. Изключителното в случая е, че Самарт Паякарун става световен шампион по бокс на WBC през 1986 г., въпреки че през това време е най-добрият и техничен муай-тай боец в цял свят.
 
Участие в лагера вземат над 200 състезатели от най-престижните ни бойни клубове, като впечатление прави присъствието на най-титулуваните ни бойци и техните треньори.
 
 
 
Всеки ден тренировъчните сесии са двуразови, като занятията по муай-тай са водени от Самарт Паякарун, а тези по кик-бокс от 4-кратния световен шампион на К-1  Ернесто Хуст. Той също присъства на лагера по покана на родната централа.
 
Ернесто Хуст е бивш състезател по кик-бокс от Холандия. Роден е през 1965 г. в Хеемскерк. 4 пъти печели най-авторитетното състезание в света по кик-бокс – К-1.
 
 
Дебютира в К-2 през 1993 г. и завършва на второ място, а през 1997, 1999, 2000 и 2002 г. става първенец. Има 11 участия на финали, а професионалният му актив е 99 победи, 21 загуби и едно равенство. Оттегля се от спорта през 2006 г. Прякорът му е Mr. Perfect.
 
Изненада за всички почитатели на кик-бокса е, че от 12-и ще се включи и голямото момче на световния кик-бокс – Семи Шилт.
Още след първата тренировка родните състезатели споделиха впечатленията си от двете легенди и най-вече от факта, че и двамата обръщат огромно внимание на всеки един детайл от тренировъчния процес.
 
 
Boec.bg

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки