Собствениците на земи в Бояна потърсиха обезщетение за новата тренировъчна база на БФС

Председателят на гражданското сдружение Светла Ваташка заяви, че сдружението дава срок от една седмица преди 108 ощетени граждани да започнат сериозни протестни действия.

Собствениците на земи в Бояна потърсиха обезщетение за новата тренировъчна база на БФС
Собствениците на земеделски земи в резиденция „Бояна“ настояват за обезщетения във връзка с решението на Министерски съвет от 29 юни, с което се предоставят 61 дка на БФС за изграждане на национална тренировъчна база. Това обявиха членовете на сдружение „Граждански инициативен комитет – кв. Бояна“ по време на пресконференция в БТА.

Председателят на гражданското сдружение Светла Ваташка заяви, че сдружението дава срок от една седмица преди 108 ощетени граждани да започнат сериозни протестни действия.

Здравко Младенов, председател на гражданско сдружение, ангажирано с проблемите на районите Княжево, Лозен, Драгалевци и Бояна. заяви, че е против безогледния и бандитски начин, по който се отнемат земите. Той обясни, че на 108 собственици на територията им е отказано да се възстанови земята, тъй като вече имало изпълнено мероприятие – изградена е резиденция „Бояна“, която е със секретен статут.

Здравко Младенов припомни реакцията на председателя на БФС Борислав Михайлов, който бил във възторг за това, че се подарява и предоставят 61 дка. за изграждане на тренировъчна база. „Това са наши земи“, заяви още Младенов.

Той подчерта, че отчуждаването би бил нормален и законов акт, с който собствениците ще бъдат обезщетени за земите си. „Апелираме да се чуе нашият глас. Ощетените не са малко хора и търпението им ще секне и ще премине към сериозни протестни действия“, обяви още той.
По думите на Младенов освен земите, попадащи в територията на резиденция „Бояна“, подобна съдба е сполетяла и териториите в „Студентски град“, Завода за безалкохолни напитки, „Южен парк“, Правителствена болница.

  

Клиентите на Fibank вече могат да използват и Xiaomi Pay

Вижте подробности

Поканиха Стоичков на Конгреса на ФИФА

В него ще участват Георги Иванов, Борислав Попов и Ивета Банкова-Стоянова

Шефът на световния биатлон впечатлен от възможната ни кандидатура за Младежка олимпиада

Оле Далин беше награден днес със специален плакет от министъра на младежта и спорта Георги Глушков

Риск от загуби за милиони в Спорт Тото заради некадърност на ръководството

Новоизградени пунктове са на многократно по-високи цени, а вече дефектирали и протекли. Изпълнителният директор за пореден път показва липса на опит и компетенции

Заплашиха ФИФА със съд

Ако централата продължи да товари с нови състезания футболния календар

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Хиляди миряни в цялата страна посрещнаха светлото Възкресение Христово

Томас Бах: Готов съм да вляза в река Сена, ако ме поканят

"Дано само не е твърде студено", заяви шефът на МОК

БФС и СУ  организират семинар по спортно право

Курсът е изцяло безплатен и ще се проведе на английски език във вторник и сряда

В Търговище: Министър Глушков откри финалния етап на Ученическите игри по баскетбол за девойки

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки