ЦСКА получи голове в 10 от последните си 11 мача

В началото на пролетния полусезон защитата на ЦСКА бе най-силната линия на отбора. В първите шест контроли през 2011 година червените не допуснаха нито един гол.

ЦСКА получи голове в 10 от последните си 11 мача

 

В началото на пролетния полусезон защитата на ЦСКА бе най-силната линия на отбора. В първите шест контроли през 2011 година червените не допуснаха нито един гол. Костадин Стоянов и Апостол Попов направиха отличен тандем в центъра на отбраната, десният бек Бандаловски пасна идеално на тима и бе изключително стабилен, отляво значителен прогрес отбеляза Трифонов. Да вкараш гол на ЦСКА си бе истинско събитие, макар и с Караджов на вратата. За да постигаш успехи, трябва да си сигурен в защита, да не допускаш леки голове. И червените го правеха някъде до средата на пролетния полусезон. Очакванията бяха отбраната да е един от основните козове на ЦСКА през новото първенство, но става точно обратното.
 
Отборът продължава да показва две основни слабости в защита - трагичната игра при центрирания на съперника в наказателното поле и при удари от далечно разстояние. Голът на Владислав Романов от Локо Сф падна след центриране и избита от Райс М'Боли топка от границата на пеналта. Куп футболисти на ЦСКА стояха и гледаха как кълбото рикошира в Коста Янев и влиза в мрежата. До Романов пък нямаше никой на границата на наказателното поле. Освен това останалите две положения за гол на Локомотив също дойдоха след центрирания. Изявите на Стоянов и Попов пак бяха колебливи, както и в мача с Литекс. Особено самозабравилият се Костадин, който направи куп безумни близания и поне три пъти остави футболист на съперника сам в малкото наказателно поле. Както написахме наскоро, това иначе талантливо момче се нуждае от приземяване.
 
Доказателство за отрицателната промяна в дефанзивен план е фактът, че ЦСКА допусна поне по един гол в 10 от последните си 11 мача (б.а. - виж таблицата).
 
Общата равносметка в последните 11 мача на армейците е, че са инкасирали цели 13 гола. Червената лампичка светна отдавна, но вместо към по-добре нещата вървят ким по-зле. Ако 31-кратните шампиони продължават в същия дух, не ги чака нищо добро срещу Стяуа. Просто не може да са браниш срещу този отбор на Локо София. По никакъв повод. Стигна се дотам - в последните минути ЦСКА да играе с 10 защитници, оставяйки футболисти на съперника необезпокоявани да преминават централната зона. Ако беше отбор на място, ЦСКА в никакъв случай нямаше да допусне трите точки да зависят от удара с глава на Мешич в последната минута. Няма какво да се лъжем - с играта от мачовете с Литекс и Локо Сф ЦСКА има минимални, да не кажем дори почти никакви шансове срещу Стяуа.

 

Защо всички отказват на Левски?

Марин Петков е поредният, който не иска да преподпише

Защо ЦСКА игра срещу себе си в Разград

"Червените" бяха като озверели в последните 30 минути

Паро: Новите хора в ЦСКА да се покажат

"Гриша Ганчев искаше да постигне големи неща, но дойде в лош момент"

Кан коментира грешката на Нойер в Мадрид

"Част от бруталната съдба на вратаря"

Георги Иванов: Тук няма еднолични решения

"Ние сме партньори на клубовете", заяви президентът на БФС

Кой и защо не иска Добруджа в Efbet лига

На тима от Добрич предстоят жестоки финални битки в първенството

Костов вече стреля по всички

Треньорът на Левски безпощаден в критиките си

Бий, за да те уважават

В Левски плачат, защото друго не могат да направят

Бият Левски като тупан, а въпросите му виновни

Какво каза и какво не каза Костов след поредното разочарование

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки