Треньорът на Лудогорец: Няма Левски, няма ЦСКА

"Не се интересуваме от това, което става при другите", категоричен е Ивайло Петев

Треньорът на Лудогорец: Няма Левски, няма ЦСКА

Най-значимото събитие за изминалата година във футбола ни беше възходът на Лудогорец. Отбор, който доскоро не фигурираше на футболната карта на България, сега е водач в класирането. Потърсихме треньора на тима Ивайло Петев за неговата равносметка за свършената работа през годината и плановете за бъдещето.

 

 - Ивайло, отпразнува Нова година на първо място в класирането. Услади ли ти се тази позиция и остават ли шампионските амбиции и през 2012 година?

 

- За новата година имаме две задачи. На първо място да запазим това, което успяхме да направим през изминалата година. И евентуално да надградим. Да покажем, че можем да продължим да се развиваме.
 
- Като че ли ЦСКА сами ви улесниха в борбата за титлата с допинг скандала, който избухна на "Армията". Как ще го коментирате и отпада ли ЦСКА от битката за първото място?
 
- Аз проблемите на ЦСКА не искам да ги коментирам. Те са си техни и да си се занимават с тях сами. Иначе съм сигурен, че ще продължат да се борят за първото място. ЦСКА винаги е бил претендент за титлата до последния момент. И въпреки проблемите им няма да се дадат без бой. В това съм сигурен.
 
- Левски очаква нов спонсор, ще привлекат и нови футболисти. Могат ли да се включат в борбата за титлата?
 
- За Левски важи същото, което и за ЦСКА. Това са отбори, които винаги са се целили в първото място. В момента се вижда, че те не са за отписване, защото изостават само на три точки от нас. За нас обаче най-важното е да продължим да развиваме собствения си отбор. Не се интересуваме от това, което става при другите. Нашите амбиции са да продължим да играем красиво, атрактивно и дано да бъде и печелившо. 
 
- Всичко уточнено ли е по зимната ви подготовка?
 
- В общи линии, да. Събираме се на 5 януари в София, на "Царско село". Ще имаме два лагера - в Сандански и в Анталия. Сега остава само да се уточним за още две контроли. Когато стане това, ще обявим цялата си програма.
 
- През есента направихте много мащабна селекция, а сега освободихте седем човека. Все още ли сте на мнение, че отборът се нуждае само от три нови попълнения?
 
- Да. Смятам, че имаме добър отбор, и ще привлечем само такива играчи, които допълнително ще повишат класата ни. Затова и не бързаме с трансферите. Ние нямаме за цел да създаваме новини в момента, а да подберем внимателно попълненията, които ще ни свършат работа.
 
- Литекс взима нов треньор - Христо Стоичков. Как гледате на конкуренцията си с него?
 
- Това ще е едно голямо предизвикателство за мен. Той е име във футбола в цял свят...
 
- Прави впечатление, че само два отбора от водачите в класирането - вие и Черноморец, не сменихте треньорите. Сега ще избирате ли по-различни стратегии в борбата за първото място?
 
- Пак ще ви върна към това, което казах в началото. За нас е важно да запазим нивото си и да надграждаме. Да гледаме собствената си игра. Естествено, във всеки мач ще подхождаме по различен начин, но това са нормални неща.
 
- По Нова година се правят равносметки. Каква е вашата равносметка за изминалата година?
 
- Определено сме доволни. За нас това беше една изключително успешна година. През януари 2011 г. отборът ни беше на шесто място в Източната "Б" група, а в момента сме водачи в "А" група. Няма как да не сме доволни от свършената работа до момента.
 
- А къде сбъркахте през миналата година?
 
- Наистина направихме и грешки, което е напълно нормално. Идеални хора няма и ние не се имаме за безгрешни. Осъзнали сме къде сме сбъркали и сме си извадили поуките от това. Но не искам да ги обявявам публично. Важното е да не повтаряме старите си грешки и през новата година.
 
Кой беше най-трудният ви мач през миналата година и кой беше най-лесният?
 
- Лесни двубои нямаше. Имахме няколко трудни мача, но не мога да определя в кой ни е било най-тежко.
 
- Радостин Кишишев каза, че за Черноморец най-труден е бил мачът с Лудогорец.
 
- Нормално е да е така. Това беше наистина много хубав мач. И двата отбора играхме много открито, но не успяхме да се победим. 
Лудогорец е само на една титла от рекорда в Европа

Тимът се изравни с БАТЕ Борисов и Розенборг

Петричев: Искаме да влезем в групите на Шампионската лига

Изпълнителният директор на Лудогорец си постави високи цели

Щастливият Дерменджиев: Има си място за тази титла! Поздравявам всички!

Треньорът на Лудогорец бе на седмото небе след триумфа

Недялков: Враждата между нас и ЦСКА поражда агресия

Капитанът на "орлите" бе много щастлив след спечелената титла

Лудогорец без звездите срещу Левски?

В Разград разпускат титулярите след последното домакинство

Ас на Лудогорец II е с изтичащ договор, "орлите" могат да го изпуснат

Димитър Илиев има контракт до края на сезона

Дерменджиев след 13-ата поредна победа: Искам и титлата, и купата!

Треньорът на Лудогорец бе много доволен от успеха над Хебър

13 от 13! Лудогорец държи 13-та титла (ВИДЕО)

"Орлите" спечелиха категорично с 3:0

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков поднови тренировки

Той се възстанови след поредната си контузия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки