Берое с равенство срещу латвийци в Турция

Нисичкият Искрен Писаров се разписа с глава в края на първото полувреме, а Андрейс Коваловс изравни в 72-ата минута също с глава

Берое с равенство срещу латвийци в Турция

Берое завърши с равенство 1:1 с Даугава (Даугавпилс, Латвия) във втората си контрола от втория подготвителен лагер на тима, който заради лошите условия в България бе преместен също в Турция. Нисичкият Искрен Писаров се разписа с глава в края на първото полувреме, а Андрейс Коваловс изравни в 72-ата минута също с глава. Следващата контрола на Берое е във вторник срещу Динамо 2 (Букурещ).

Берое игра днес с Даугава (Даугавпилс, Латвия). В официално прессъобщение в четвъртък пресслужбата на Берое обърка едновременно името на отбора, града от който е и държавата му като написа, че съперник ще е Далгава (Рига, Естония) [бел. ред. - Рига никога не се е намирала в Естония, а е столица на Латвия], с което направи абсолютен рекорд по най-много грешки в името на един отбор.

Даугава (Даугавпилс) е основан през 2001 година под името Диттон. За три години отбора достига до Висшата лига на Латвия, където дебютира през 2004 година. Дебютния сезон в най-високо ниво на Латвия е неуспешен и отбора отпада. В края на 2006 година в клуба влизат нови инвеститори и клуба се преименува на Даугава. На 19 юли 2008 година се открива новия едноименен стадион на клуба. Същата година Даугава завоюва Купата на Латвия. Клуба е застигнат от финансови проблеми и на 8 февруари 2009 година е взето решение за сливането на Даугава и Динабург в клуб носещ името Динабург. След дисквалифицирането на Динабург е взето решение първодивизионния Даугава да играе във Висшата лига под името Даугава. В последния сезон Даугава (Даугавпилс) завършва на трето място в първенството на Латвия с актив от 63 точки, на осем от шампионът Вентспилс. Латвийците това лято ще играят в квалификациите за Лига Европа.

Илиан Илиев заложи в мача на футболистите, които не играха във вчерашната среща с Фредрикстад. На вратата застана Теодор Скорчев. В защита в дясно действаше Владислав Ямуков, а в ляво Веселин Пенев. Като централна двойка бранители треньорът на "заралии" заложи на Виктор Софрониев и Мирослав Енчев. Елиас Алвеш да Силва заигра като опорен халф. В дясно по крилото заигра Искрен Писаров, а в ляво Иван Горанов. В средата на терена си партнираха Милен Танев и капитанът Слави Жеков. В нападение игра Рангел Абушев.

Срещата наблюдаваше помощник-треньорът на Литекс Петко Петков, като срещата бе дори заснета от оператор на "оранжевите".

В 7-ата минута Берое получи правото да изпълни пряк свободен удар. Слави Жеков центрира в наказателното поле на Даугава, където Рангел Абушев стреля с глава, но топката излезе в аут.

Две минути след това Милен Танев стреля от дистанция, но Игор Серковс спаси.

Отлична възможност се откри пред Искрен Писаров в 11-ата минута. Крилото излезе сам срещу вратаря на Даугава и стреля, но стражът на латвийците успя да спаси с крак.

В 18-ата минута Искрен Писаров получи пас по десния фланг, комбинира късо със Слави Жеков, но капитанът на заралии стреля от границата на наказателното поле. Топката обаче мина на метър в страни от вратата на Даугава.

Първата опасност за латвийците дойде в 22-ата минута когато Запаевски стреля, но топката излезе в аут.

Берое продължи да бъде по-активният тим на терена. В 33-ата минута Слави Жеков остана очи в очи със стража на Даугава, но той отрази удара му.

В 34-ата минута Рангел Абушев стреля с глава, но топката излезе в аут.

Пет минути преди края на първата част Милен Танев изпълни пряк свободен удар от малък ъгъл от ляво по нападението на Берое. Кълбото обаче срещна напречната греда.

В 43-ата минтуа Слави Жеков стреля добре, но Серковск успя да избие в корнер. След изпълнението му Иван Горанов центрира от ляво, а най-ниския на терена Искрен Писаров изненада всички и се разписа с глава.

Така Берое се оттегли на почивка при резултат 1:0 в своя полза. След почивката играта се поуспокои. Едва в 63-ата минута Милен Танев пробва далечен удар, но топката бе отбита от бранител в черно, с какъвто екип играха беройци днес.

В 72-ата минута Софрониев сгреши и загуби топата пред наказателното поле от където футболсит на Даугава центрира към Андрейс Коваловс, който се разписа с глава.

Малко след това Даугава дори можеше да поведе в резултата, но топката срещна гредата.

Девет минути преди края на редовното време Иван Горанов стреля право в ръцете на вратарят на Даугава.

В самия край на срещата Абушев стреля технично от фаул, но вратарят спаси.

Междувременно стана ясно, че след като в официалното си прессъобщение обърка имената на Фредрикстад и Даугава, както и града на Авангард (Краматорск, Украйна) пресслужбата на клуба е подвела читателите и за отбора, с който ще играе Берое на 7 февруари. Съперник ще е Динамо (Букурещ), но не първият, а вторият отбор на румънците, който днес игра срещу Миньор (Перник). Перничани победиха с 3:1 с голове на Крум Бибишков, Бен Рамадан и Tомислав Павлов за Миньор и Михай Битез за румънците. Динамо 2 (Букурещ) играе във втора румънска лига и е на 8 позиция в класирането. 

Ачиари доволен: Показахме голям професионализъм

Треньорът на Берое бе щастлив след успеха над Хебър

Берое публикува годишния си финансов отчет

Вижте подробности

Ачиари: Изиграхме много интелигентен мач, много съм доволен

Треньорът на заралии остана доволен от успеха

Берое шокира ЦСКА 1948 в Бистрица с късен гол (ВИДЕО)

Политино реализира в 88-ата минута

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

Ачиари: Направихме много добър мач, търсим нашия стил с новите играчи

Треньорът на Берое бе доволен от успеха над Черно море

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Първо в NS: Арда се пробва за желан от Левски

Вини Трибуле в радара на "сините"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки