Отказаха финансирането за ремонта на стадиона в село Бистрица

Според общинския съветник от БСП Альоша Даков, този проект не може да се подкрепи, защото липсва анализ за това дали това е обектът, който е най-належащо да се финансира с половин милион лева

Отказаха финансирането за ремонта на стадиона в село Бистрица

Комисията по младежта и спорта на Столичния общински съвет отхвърли предложението за финансиране на ремонта на стадиона в село Бистрица със средства от Специализирания общински приватизационен фонд.

Предстои докладът да се разгледа и от комисията по финанси на СОС, а в четвъртък - да се гласува на заседанието на съвета. В доклада се предлага отпускането на до 510 хиляди лева за ремонт на трибуните на селския стадион, който се използва от третодивизионния футболен клуб "Витоша". С част от средствата се предвижда укрепването на терена до стадиона.

Финансирането на обекта е започнало още през 2008 година с изграждането на помощно игрище. Според секретаря на Специализирания общински приватизационен фонд Бойко Секиранов с финансирането на ремонта на бистришкия стадион ще се осигури спортна база за ползване и от съседните населени места. Той даде за пример откритата през 2010 година спортна зала в кв. "Челопечене", която се ползва и от съседните селища.

Според общинския съветник от БСП Альоша Даков, този проект не може да се подкрепи, защото липсва анализ за това дали това е обектът, който е най-належащо да се финансира с половин милион лева. Освен това, съветниците от комисията одобриха отпускането на 7150 лева за финансиране на 20-членния футболен отбор на Столичната община и участията му в три турнира, от които два ще са с благотворителна цел. От програмата "Спорт и младежки дейности" бяха отпуснати над девет хиляди лева за проект на КНСБ за подкрепа на достойния труд.

Клиентите на Fibank вече могат да използват и Xiaomi Pay

Вижте подробности

Поканиха Стоичков на Конгреса на ФИФА

В него ще участват Георги Иванов, Борислав Попов и Ивета Банкова-Стоянова

Шефът на световния биатлон впечатлен от възможната ни кандидатура за Младежка олимпиада

Оле Далин беше награден днес със специален плакет от министъра на младежта и спорта Георги Глушков

Риск от загуби за милиони в Спорт Тото заради некадърност на ръководството

Новоизградени пунктове са на многократно по-високи цени, а вече дефектирали и протекли. Изпълнителният директор за пореден път показва липса на опит и компетенции

Заплашиха ФИФА със съд

Ако централата продължи да товари с нови състезания футболния календар

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Хиляди миряни в цялата страна посрещнаха светлото Възкресение Христово

Томас Бах: Готов съм да вляза в река Сена, ако ме поканят

"Дано само не е твърде студено", заяви шефът на МОК

БФС и СУ  организират семинар по спортно право

Курсът е изцяло безплатен и ще се проведе на английски език във вторник и сряда

В Търговище: Министър Глушков откри финалния етап на Ученическите игри по баскетбол за девойки

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки