Заради Сион - ФИФА въведе забрани за всички клубове

Световната футболна федерация (ФИФА) публикува нов анти-корупционен код, който регламентира поведението на играчи и на съдии за начина, по който те трябва да отказват подкупи

Заради Сион - ФИФА въведе забрани за всички клубове

Световната футболна федерация (ФИФА) публикува нов анти-корупционен код, който регламентира поведението на играчи и на съдии за начина, по който те трябва да отказват подкупи. ФИФА е изпратила кодекса, който съдържа 11 точки, до всичките 208 страни-членки преди годишния конгрес на централата, насрочен за месец май в унгарската столица Будапеща. По този начин ФИФА се опитва да окаже по-голям натиск, имайки предвид скромните успехи в последните две години, откакто е стартирала инициативата на президента Сеп Блатер за ограничаване на вредните влияния във футбола. 

В документа има моменти като призива към всеки човек, който е свързан по някакъв начин с футбола професионално- играч, треньор, съдия, ръководител, да осъжда и отказва по всякакъв начин стимулирането с нерегламентирани финансови средства. Друга тема, която ще бъде дискутирана на конгреса, отново е по въпроса с въвеждането на професионални футболни рефери и те да бъдат хората, които ще ръководят мачовете на Световните първенства. 

Приемането на най-младата държава в света- Южен Судан, за член на ФИФА, е една от точките в дневния ред на конгреса, както и лимитирането на избора на хора в ръководните органи на централата. По предложение на 76-годишния вече Блатер, който кара първата от четирите години от последния си президентски мандат, границата за работещите във ФИФА ще бъде 72 години. На клубовете от целия свят ще бъде забранено да се обръщат оттук нататък по спортни въпроси към граждански съдилища, като се има предвид горчивия опит на ФИФА с швейцарския клуб Сион, който разтърси доста сериозно системата на футбола.

Меси се завърна, но не вкара в САЩ (ВИДЕО)

Резерва носи успех на Интер Маями в добавеното време

Палестина поиска ФИФА да изхвърли Израел

Вижте подробности

Хванаха футболисти в голяма финансова измама

Трима са арестувани

Инфантино: Световно клубно през 2025-та година ще има

Президентът на ФИФА е сигурен в новия проект

Роналдо разкри тайната на дълга кариера

Португалецът се уповава на талант и упорита работа

Революционно: ФИФА внедрява нов ВАР без рефери

Треньорите ще имат съществена роля при искането на повторение

Прекъснаха първенството на Бразилия поне до 27 май

Наводненията в страната блокираха провеждането на шампионата

Доминик Янков игра срещу Меси, Бускетс и Суарес (ВИДЕО)

Българският национал влезе като резерва в 62-ата минута

Каземиро и Ричарлисон отпадназа за Бразилия за "Копа Америка"

Сензацията Ендрик е повикан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки