Видолов след успеха над Любимец: Благодаря на футболистите и на публиката

"Щастлив съм от победата, тя беше най-важното нещо в днешния мач"

Видолов след успеха над Любимец: Благодаря на футболистите и на публиката

Ботев Пловдив постигна много трудна и драматична победа срещу един от преките си съперници за челните места. Шансът беше на страната на "канарите", които благодарение на автогола на Камен Апостолов в 85-тата минута си тръгнаха с трите точки от стадиона в Любимец.

Първото полувреме премина двуостро, с положения и пред двете врати, като за гостите от Пловдив те бяха по-многобройни, но гол така и не падна. По един жълт картон получиха и двата отбора, но играта не беше груба.

Вторите 45 минути преминаха под диктовката на "жълто-черните", който търсеха гола на всяка цена. На два пъти Петър Атанасов имаше възможност да обстрелва стража на домакините. Първо в 48-та минута той овладя топката в наказателното поле и шутира опасно покрай десния страничен стълб. В 58-та минута той финтира защитник и отправи плътен удар, който бе уловен от стражът на домакините.

Изгодни положения за гол се откриха и пред тарана Деян Христов - първо в 50-та минута той нахлу опасно и центрира към вратата, но там нямаше негов съотборник да засече коженото кълбо. Две минути по-късно отново той отправи силен удар от границите на наказателното поле, но топката мина над напречната греда.

Неуморимият Александър Александров също имаше своите положения пред вратата на Любимец. Първо в 64-та минута получи пас от дясно, нахлу и шутира опасно покрай дясната странична греда. В 76-та минута Тодор Неделев проби от ляво и подаде към Сашо Александров, който отправи удар, но той беше избит в корнер. За да се стигне до 85-та минута, когато отново Александров проби от дясно, центрира остро и защитникът на домакините Камен Апостолов я отклони в собствената си врата! Преди това, в 74-та минута червен картон получи капитанът на Любимец и остави своя отбор с 10 души на терена.

След тази победа отборът на Ботев Пловдив събра актив от 45 точки и вече е на второ място във временното класиране на Източната "Б" група.

Ето какво заяви старши треньорът на "канарчетата" Костадин Видолов заяви след края на двубоя:

"Щастлив съм от победата. Тя беше най-важното нещо в днешния мач. Благодаря на великолепната ни публика, която за пореден път показа колко е велика. Подкрепата от трибуните ни помогна изключително много. Много съм щастлив и заради момчетата, защото с труда си те заслужиха този успех. Готвихме се много отговорно за този мач и трудът ни бе възнаграден.

Искам обаче да предупредя, че не трябва да изпадаме в еуфория. Все още има два мача до края на първенството, в които трябва да подходим сериозно и с максимална концентрация. Вече всичко е в наши ръце и сме длъжни да не изпускаме ситуацията от контрол."

Спрягат Херо за новак в елита

Вижте подробности

Спортист (Своге) се спаси, но Черноморец (Бургас) и Черноморец (Балчик) изпаднаха

Вижте какво се случи в кръга

Спартак Вн набеляза трима за треньор

Вижте кои са те

Ганчеви си тръгват и от Литекс, общината поема клуба

Кметът на Ловеч заяви, че трудно ще бъде поддържан професионален клуб в Б група.

Спартак Варна се разделя с десет играчи

Собственикът на отбора разясни ситуацията с Росен Кирилов

ИЗНЕНАДА: Спартак Варна и Росен Кирилов се разделиха

Шокираща новина от Варна

Спартак Варна закрива сезона с як купон

"Соколите" на лагер в Банско или Правец

Бивш юношески национал на Ирландия е пред трансфер във Втора лига (видео)

Кайл Дегелман има много интересна история зад себе си

В Марек не мислят за Efbet Лига

В момента стадионът на отбора не предлага нужните условия за елитен футбол

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки