България спечели 6 медала от Sweden Open 2022 (СНИМКИ)

Вижте подробности

3 златни и 3 бронзови медала от 7 участващи състезатели от националния отбор на България във втория ден от турнира. Християн Георгиев стартира с убедителна победа над представител на Англия (22-1), във втория кръг той продължи отличната си игра, след като не даде шанс на представител на домакините (21-1). На финала Георгиев се наложи нади гръцки таекуондист с 8-5, с което спечели златен медал.

Стефан Стаменов записа 4 победи по пътя към златото. На старта срещу представител на Италия (10-1), във втория кръг срещу състезател от Косово, а в битката за участие на финала, българина се наложи над англичанин с 11-5. В решителната среща за златото Стаменов не даде шанс на сръбски състезател, побеждавайки го с 7-4. Третото злато бе за Михаела Костадинова, която направи 4 победи, за да стигне до финала срещу англичанка, която я победи с 20-3.

Венцислав Аничин, Мартина Атанасова и Виктория Николова взеха бронзови медали. Българският младежки национален отбор зае първо място при юношите в генералното класиране. Националният отбор на България бе ръководен от старши треньор Фарзад Золгадри, и треньор Владимир Далаклиев.

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки