ИЗВЪНРЕДНО: Готвят мач Фюри - Усик

Вижте подробности

Тайсън Фюри е на път да се завърне на боксовия ринг, за да се срещне с Олександър Усик, в мач за безспорната световна титла в тежка категория. Предполага се, че битка между двамата ще е в Саудитска Арабия, а вече дори изскочи дата за боя.

Щабът на Фюри е в преговори за двубой на стойност над £85 милиона, които Усик заработи при запазването на своите пояси на WBA, IBF и WBO срещу Антъни Джошуа. Битката за обединяване на тези титли с колана на WBC на Фюри е предварително насрочена за 17-ти декември, според Dailymail.

Ако преговорите за ден и място са успешни, мегасблъсъкът между Усик и Фюри ще е в нощта преди финала на Световното първенство през 2022 г. в съседен Катар и битката ще засили фокуса върху Близкия изток.

Принц Мохамад Абдулазиз, саудитският министър на спорта, потвърди: „Ние сме много заинтересовани от битката за безспорната титла в тежка категория. Искаме да направим това в град Рияд.“

След като победи Джошуа за втори път, 35-годишният Усик коментира и Циганския цар: „Битката с Фюри е единствената, която искам. Ако това не се случи, може да не се бия отново. Но вярвам, че скоро ще се бием помежду си."

Фюри направи първата стъпка към оттеглянето на последния си иск за пенсиониране, като омаловажи усилията на Усик и Джошуа: „Бих ги победил и двамата в една и съща вечер“, след което обяви: „Циганският крал е тук, за да остане завинаги, така че извадете чековата си книжка."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки