Симеон Щерев: Надявам се на следващата олимпиада да не е само Станка

„Винаги съм искал турнирът „Дан Колов” да бъде както беше по наше време – много силни състезатели, много силен турнир, но това може само да го върнем тогава, когато нашата класа е голяма, тогава и другите борци идват при нас. Надявам се от тук нататък турнирите „Дан Колов” и „Никола Петров” да бъдат наистина силни”, заяви мениджърът на отбора ни по свободна борба и личен треньор на Станка Златева и Радослав Великов – Симеон Щерев след днешната пресконференция, на която бяха дадени подробности около предстоящите турнири „Дан Колов” (свободна борба) и „Никола Петров” (класическа борба). В следващите редове можете да видите какво още сподели Щерев за предстоящия турнир, за подготовката за предстоящите големи първенства и за надеждите за бъдещето…

Симеон Щерев: Надявам се на следващата олимпиада да не е само Станка

„Винаги съм искал турнирът „Дан Колов” да бъде както беше по наше време – много силни състезатели, много силен турнир, но това може само да го върнем тогава, когато нашата класа е голяма, тогава и другите борци идват при нас. Надявам се от тук нататък турнирите „Дан Колов” и „Никола Петров” да бъдат наистина силни”, заяви мениджърът на отбора ни по свободна борба и личен треньор на Станка Златева и Радослав Великов – Симеон Щерев след днешната пресконференция, на която бяха дадени подробности около предстоящите турнири „Дан Колов” (свободна борба) и „Никола Петров” (класическа борба). В следващите редове можете да видите какво още сподели Щерев за предстоящия турнир, за подготовката за предстоящите големи първенства и за надеждите за бъдещето…
- Предстои турнирът „Дан Колов”, какви са очакванията ви и на какво ще наблегнете?

- Както казах, този турнир е един етап от нашата подготовка за Европейското първенство, така че на него смятаме да определим отбора за първенството на Стария континент и от тук нататък идва и Световното първенство, за което продължава подготовката и лагерите.

- Колко състезатели ще участват в свободния стил и кои са по-изявените имена?
- По-изявените именаса: Станка Златева, участниците и медалистите от Олимпийските игри – Станка Златева, Радослав Великов и Кирил Терзиев. Освен това ще участва и Красимир Кочев, ще се включи и Божидар Бояджиев. Имаме и контузени – Димитър Кумчев е контузен, Димитър Георгиев също не знам дали ще участва, защото също беше контузен. Общо взето на 60 килограма също имаме един много класен състезател – Исмаил Реджеб, който е младо момче, медалист от Световното първенство за юноши, така че надявам се и той да тръгне напред, близо до Руди, съвместно тренират и вървят много добре.

- Радослав Великов ще участва до 55 килограма?
- Да, Радослав Великов е до 55, Исмаил Реджеб е до 60.

- А доволен ли сте от конкуренцията, която ще срещнат нашите на турнира?
- Да ви кажа, аз винаги съм искал турнирът „Дан Колов” да бъде както беше по наше време – много силни състезатели, много силен турнир, но това може само да го върнем тогава, когато нашата класа е голяма, тогава и другите борци идват при нас. Надявам се от тук нататък турнирите „Дан Колов” и „Никола Петров” да бъдат наистина силни.

- Освен този турнир, до Световното първенство какви по-класни турнири ви предстоят?
- Искаме да участваме в Киев, който е много силен турнир, където се определят съставите на Украйна и на Русия, в Швеция има за жени, където идват много класни състезателки от Америка, от Канада, а ние не можем да ги срещнем по нашите, европейски турнири, така че – Украйна и Швеция.

- Някоя изненада в женската борба, знаем, че се готвят и други сериозни състезателки?
- Те се готвят, но са още малки, може би ще им трябват още една-две години, за да могат наистина да покажат това, което са научили, или поне така се надявам.

- Някои от тях ще участват ли на турнира „Дан Колов”?
- Да, те всички ще участват, но аз говоря за резултати, надявам се след една-две години да има резултати, защото те наистина искат това да стане. Няколко състезателки са, които са млади и надявам се до Олимпийските игри да не е само Станка.

- Тях ще ги тествате ли и на Европейското първенство?
- Зависи как ще се представят на турнира „Дан Колов”. Все пак има и турнир в Швеция, може някои от тях да отидат и в Швеция, така че зависи от това как ще се представят.
Шефът на европейския хандбал: Българската федерация е свършила страхотна работа

България ни е нужна, казва Майкъл Видерер

Скаршем: Ще остана, докато върнем ЦСКА на върха

"Най-доброто ми решение е да дойда в отбора", заяви норвежецът

Сираков: Реалността е Левски в Топ 3

Вижте какво каза мажоритарният собственик на "сините"

Шефката на европейския плажен хандбал: Свършихте страхотна работа (ВИДЕО)

Спортът ще бъде демонстрационен в Париж и Варна е важна стъпка за олимпийското му бъдеще

Волейболният селекционер: Трябва да започнем бързо да печелим

„Не бива да се оправдаваме с младостта“, смята Бленджини

Стефка Костадинова: Знаех, че Ярослава ще подобри рекорда ми, животът продължава (ВИДЕО)

Председателят на БОК с първи коментар след подобреният й световен рекорд

Велинов оптимист: Шампионите се раждат в конкуренция

Вижте какво каза легендата на ЦСКА

Християн Петров: Винаги съм мечтал за титла и Купа с ЦСКА

Защитникът говори за новия треньор, целите и подготовката

Живко Миланов: Доволен съм, че се завърнах в Левски

„Няма база за сравнение от онова време и това, което е сега“