Барт: Лудогорец може да играе на ниво в елита на Франция

"Известно време мечтаех да играя в националния отбор на България, но имах проблеми с документите"

Барт: Лудогорец може да играе на ниво в елита на Франция

Александър Барт, който напусна Лудогорец след четири шампионски титли с тима, говори пред френското издание So Foot, в което даде оценка на престоя си в България:

"Със сигурност съм доволен, че имам 12 отличия за този период. Само в първия сезон, когато бях в Литекс, не спечелихме трофей. Радвам се, че през пролетта си върнах мястото в Лудогорец и направих силни мачове. Първият полусезон бе тежък за мен, тъй като се контузих само два дни преди мача с Ливърпул в Шампионската лига. Исках да се върна бързо в игра, но после получих нова травма. Хубавото е, че накрая всичко завърши добре. Имам няколко оферти, жена ми е готова да се преместим в чужбина", споделя Барт.

Защитникът разказва и за атмосферата в Лудогорец:

"Клубът е като семейство. Какъвто и да е щабът, който работи, обстановката винаги е една и съща. Резултатите също помагат за доброто настроение в отбора. В превод Лудогорец означава "лудите от гората" (смее се). Това е доста изненадващо, но не съм избирал аз името. Бързо научих български. Още първата година можех да говоря нормално с хората. Лесно се адаптирах. В Литекс имаше петима французи. Жена ми е българка, имаме момиче на 11 месеца. В началото, когато пристигнах на 22 години в Литекс през 2008 г., бях песимист за идеята да дойда в България. Тъкмо пристигнах, след това едва не си тръгнах. Казах на агента ми, че нямам желание да продължавам. Взех самолета и се върнах във франция. След трите години в Ловеч имах шанс да подпиша с Булон. Отидох да преговарям, когато президентът на Лудогорец ми се обади. Така започна приключението ми с "лудите от гората". Известно време мечтаех да играя в националния отбор на България, но имах проблеми с документите и стана трудно. Съжалявам, че не участвах в мачовете от групите на Шампионската лига. Лудогорец може спокойно да играе във френската Лига 1 и нашите резултати в Европа го доказват. В България е много евтино. Тук често чувам имената на Стоичков и Бербатов. Те са живите легенди на страната. Не спират да ми повтарят за мача франция - България на "Парк де Пренс" през 1993-а, но аз отговарям, че след това станахме световни и европейски шампиони", казва 29-годишният бранител, изиграл 145 мача в А група за Литекс и Лудогорец, в които вкара 13 гола. Барт все още не си е тръгнал от България. Той е останал, за да присъства на днешното награждаване след мача с Берое от последния кръг в А група.

Иван Иванов: Стойчо Младенов ми нанесе голям удар

Русия призна, че е отказал оферта от Мъри да премине в школата на Левски

Стойне Манолов: За мен решението на Гриша Ганчев бе очаквано

Те се капсулираха от „червената“ общност и мислеха, че резултатите от Ловеч ще свършат работа тук…

Красимир Чомаков: Оставете Стамен Белчев

Не очаквах загубата от Ботев

Майкъла: На Гриша Ганчев просто му е писнало

„Лудогорец ще е шампион за 13-та поредна година“

Шеф в Ботев Пд обяви съдбата на треньора

Вижте какво каза Артур Платек

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки