Георги Иванов: Тук няма еднолични решения

"Ние сме партньори на клубовете", заяви президентът на БФС

Георги Иванов: Тук няма еднолични решения

Президентът на БФС Георги Иванов-Гонзо говори пред медиите след срещата с клубовете и БПФЛ, на която бяха дискутирани главно форматите на Първа и Втора лига.

“За нас беше много важна насоката. Ние сме партньори с клубовете и тук няма еднолични решения. Смятам, че вече насоката или пътят, който начертахме, е ползотворен и ще е много по-добре за бъдещи решения”, заяви президентът на БФС.

“Ние с Професионалната лига работим всеки ден заедно, на нас връзката ни е силна. За клубовете - след това, което видяхме и направихме, смятам, че те знаят, че винаги може да се обърнат към двете институции и ще получат подкрепа. Ние сме тук, за да помагаме на клубовете, а не да правим рестрикции, глоби и така нататък. Затова беше тази среща, тя няма да е първата. Ще се правят такива, за да може и ние да знаем проблемите и какво трябва да направим, за да оправим нещата. След като минат изборите, трябва да работим и с държавата, за да подобрим самия продукт", каза още Георги Иванов.

"Добрият тон владееше залата. Нямаше противоречия или скандали. Нормално по-големите клубове да искат да има повече отбор. Но те изтъкнаха причината, че футболните центрове много от тях може да останат без клубове. Например Враца, Пазарджик и т.н. Ако са примерно 12 или 14 отбора, си направихме бърза сметка, че само пет от тях щяха да са от София, два от Пловдив и т.н.", добави той.

"Бяха обсъждани всякакви теми. ТВ правата имат договор за още три години, това са процедури, които ние ще задействаме, но на по-късен етап. За броя на чужденците - ние сме професионалисти и играем професионален футбол. Трябва да се наблегне на юноши. Ние ще направим такава система световна за налагане на млади играчи", разкри Иванов.

"Когато двама души не са на едно мнение, винаги има спор. Всичко премина в рамките на добрия тон. Това са само предложения, но крайните решения ще бъдат взети от Изпълкома. Имаше недоволство, че на баража седмият играе срещу четвъртия. Сега баражът ще бъде четвъртият срещу петия. Даваме предимство на силните отбори да премерят сили един срещу друг."

"За да се направи 100 години БФС, трябва сериозна организация. Трябва да поканим всички ръководни фактори на ФИФА и УЕФА. Не може да стане от днес за утре."

"Правим малки крачки, съвместно с клубовете, за да гледаме в една посока. Към българското първенство има голям интерес по последни данни. Много хора гледат мачовете, но не на стадиона поради ред причини", каза още президентът на БФС.

Защо всички отказват на Левски?

Марин Петков е поредният, който не иска да преподпише

Защо ЦСКА игра срещу себе си в Разград

"Червените" бяха като озверели в последните 30 минути

Паро: Новите хора в ЦСКА да се покажат

"Гриша Ганчев искаше да постигне големи неща, но дойде в лош момент"

Кан коментира грешката на Нойер в Мадрид

"Част от бруталната съдба на вратаря"

Кой и защо не иска Добруджа в Efbet лига

На тима от Добрич предстоят жестоки финални битки в първенството

Костов вече стреля по всички

Треньорът на Левски безпощаден в критиките си

Бий, за да те уважават

В Левски плачат, защото друго не могат да направят

Бият Левски като тупан, а въпросите му виновни

Какво каза и какво не каза Костов след поредното разочарование

Г-н Сираков, това ли ви е звездната селекция?

Собственикът на Левски засипа с комплименти новите преди...10 дни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки